Ας μαγειρέψουμε
Καταρχήν φτιάχνετε τη βάση ως εξής: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο τυρί και το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε παγωμένο νερό σιγά σιγά μέχρι το μίγμα να ενωθεί. Στην αρχή θα είναι ψιχουλιαστό αλλά μην ανησυχείτε καθόλου. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο, τυλιγμένη με μια μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει και να παγώσουν τα λιπαρά. Έπειτα την κόβετε σε κομματάκια με το χέρι σας. Ντύνετε μια φόρμα για τάρτες περίπου 25 εκατοστά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Αλείφετε τη ζύμη με ένα μικρό χτυπημένο αβγό και ψήνετε για 15 με 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση. Κόβετε τα πράσα και τα ξεπλένετε. Βγάζετε κάθε σκληρά σκούρα πράσινα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα πράσα με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς, αλλά μην τα αφήσετε να πάρουν χρώμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αβγά και προσθέσετε τα πράσα. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τη πάπρικα για να πάρει το μείγμα ένα απαλό ροζ χρώμα. Αδειάζετε το μίγμα στη βάση τάρτας και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι σχεδόν να σφίξει το εσωτερικό. Είναι καλύτερο να σερβίρετε το κις λορέν 15 λεπτά αφού βγει από το φούρνο, όταν είναι ακόμη ζεστό αλλά όχι πολύ καυτό.