Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚις Λορέν με πράσο και τσένταρ
Ab logo
  • Κις Λορέν με πράσο και τσένταρ

Κις Λορέν με πράσο και τσένταρ

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Κις Λορέν με πράσο και τσένταρ
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 90 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 χτυπημένο αβγό, για άλειμμα
  • 3 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Αλάτι
  • 2 αβγά
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού πάπρικα γλυκιά
  • 90 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 χτυπημένο αβγό, για άλειμμα
  • 3 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Αλάτι
  • 2 αβγά
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού πάπρικα γλυκιά

Ας μαγειρέψουμε

Καταρχήν φτιάχνετε τη βάση ως εξής: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο τυρί και το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε παγωμένο νερό σιγά σιγά μέχρι το μίγμα να ενωθεί. Στην αρχή θα είναι ψιχουλιαστό αλλά μην ανησυχείτε καθόλου. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο, τυλιγμένη με μια μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει και να παγώσουν τα λιπαρά. Έπειτα την κόβετε σε κομματάκια με το χέρι σας. Ντύνετε μια φόρμα για τάρτες περίπου 25 εκατοστά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Αλείφετε τη ζύμη με ένα μικρό χτυπημένο αβγό και ψήνετε για 15 με 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση. Κόβετε τα πράσα και τα ξεπλένετε. Βγάζετε κάθε σκληρά σκούρα πράσινα κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε τα πράσα με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς, αλλά μην τα αφήσετε να πάρουν χρώμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τα χτυπημένα αβγά και προσθέσετε τα πράσα. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τη πάπρικα για να πάρει το μείγμα ένα απαλό ροζ χρώμα. Αδειάζετε το μίγμα στη βάση τάρτας και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι σχεδόν να σφίξει το εσωτερικό. Είναι καλύτερο να σερβίρετε το κις λορέν 15 λεπτά αφού βγει από το φούρνο, όταν είναι ακόμη ζεστό αλλά όχι πολύ καυτό.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

ΑΒ Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
600 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- Πράσα Ελληνικά Χύμα
~250 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΣΑΒΟΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΚΕΤΟ 250 GR
250 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
ΑΒ Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
6 τεμ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
2
49
Τυρί Ημίσκληρο Cheddar 200g
LYE CROSS FARM Τυρί Ημίσκληρο Cheddar 200g
200 γρ
4
78
Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
ΑΒ Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
6 τεμ
1
90
Κρέμα Γάλακτος 200 ml
ΑΒ Κρέμα Γάλακτος 200 ml
200 ml
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
1
72
Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
ΑΒ Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
1 κιλ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
2
59
Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
ΑΒ Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
45 γρ
1
20

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
40 γρ
1
32
Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69