Ab logo
  • Αλμυρά μάφινς

Αλμυρά μάφινς

από Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Αλμυρά μάφινς
Εύκολη
1'- 30'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 2 αβγά
  • 1 πλήρες γιαούρτι
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 3 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κύβους
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά
  • 1 πλήρες γιαούρτι
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 3 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κύβους
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάτε τα αβγά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά (το ζαμπόν είναι αλμυρό) και προσθέτετε το αλεύρι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά με τον αβγογδάρτη. Προσθέτετε το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε ξανά. Λαδώνετε μια φόρμα για μάφινς με 6 υποδοχές και τις γεμίζετε με το μείγμα κατά τα 3/
4. Ψήνετε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά μέχρι δηλαδή να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πρωινό
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες