Ας μαγειρέψουμε
Μουσκεύετε τα σύκα 3-4 ώρες στο κρασί. Σοτάρετε τον φασιανό στο ελαιόλαδο και στο μισό βούτυρο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Τον βγάζετε από την κατσαρόλα και πετάτε το λίπος. Τον αλατοπιπερώνετε μέσα κι έξω και βάζετε στο άνοιγμα το ζαμπόν. Βάζετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, το καρότο, το σέλερι, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης, τον μαϊντανό,το θυμάρι και τον φασιανό και τα σοτάρετε όλα μαζί για μερικά λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τα σύκα μαζί με το κρασί, αλατοπιπερώνετε χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό, σκεπασμένο, για 35-40 λεπτά. Αφαιρείτε το σκόρδο, τη δάφνη και το κλαδάκι του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό με τη σάλτσα του και πουρέ πατάτας. Για το πουρέ βράζετε 4 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες, τις πολτοποιείτε με πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο,τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με 3 κουταλιές βούτυρο.