Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο και το σκόρδο. Προσθέτετε τα ψάρια, τα γυρίζετε λίγο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 ½ λίτρα νερό, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά –να κάνει κάθε τόσο μικρές φουσκάλες- ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Βράζετε για 20 λεπτά περίπου. Σουρώνετε σε λεπτή σίτα και διατηρείτε το ζωμό στο ψυγείο 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη μέχρι να τον χρειαστείτε.