Κριθαρότο με λουκάνικο ή παστό και κεφαλοτύρι
Μέτρια, 31'- 60'
Σοτάρετε το αρνάκι στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά.
Σε ένα μπολ ενώνετε τις βρασμένες αγκινάρες με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μάραθο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αφού το αρνάκι ψηθεί και μαλακώσει εντελώς, το τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε το κρέας σε ένα μπολ, αφαιρείτε το λίπος και τα κόκαλα αν υπάρχουν, αλατοπιπερώνετε και ενώνετε με το μίγμα του μπολ.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τον αρακά με μπόλικο νερό και όταν μαλακώσει τον αποσύρετε και τον αφήνετε στην άκρη μέχρι να τον χρειαστείτε.
Βάζετε δυο φύλλα κρούστας το ένα επάνω στο άλλο και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. Περνάτε το κάτω και το επάνω φύλλο με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζετε στην πάνω αριστερή άκρη δυο-τρεις μπουκιές κρέας, λίγο αρακά και μια κουταλιά της σούπας αγκινάρα με 2 κομματάκια κεφαλογραβιέρα. Διπλώνετε σε τρίγωνο σχήμα τα πιττάκια και τα ακουμπάτε επάνω σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίζετε φτιάχνοντας τα υπόλοιπα πιττάκια με την υπόλοιπη γέμιση. Ψήνετε στους 180oC για 20-25 λεπτά. Σερβίρετε τα εξοχικά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
TIP Πριν απλώσετε την κρέμα στο παντεσπάνι, την αφήνετε εκτός ψυγείου για 15 λεπτά περίπου.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα