Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι
Ab logo
  • Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι

Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 σπάλα χοιρινή ολόκληρη
  • 1 ματσάκι φύλλα από θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ροδιού (για το γλάσο)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι (για το γλάσο)
  • 1 μικρό λεμόνι (χυμός) (για το γλάσο)
  • 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα κανέλα (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα κύμινο (για το γλάσο)
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 σπάλα χοιρινή ολόκληρη
  • 1 ματσάκι φύλλα από θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ροδιού (για το γλάσο)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι (για το γλάσο)
  • 1 μικρό λεμόνι (χυμός) (για το γλάσο)
  • 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα κανέλα (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα κύμινο (για το γλάσο)

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και απλώνουμε το μίγμα αυτό πάνω στο χοιρινό κρέας από την εσωτερική μεριά. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ώστε να πήξει και να πυκνώσει η σάλτσα. Βάζουμε το κρέας σε μια σχάρα που έχουμε τοποθετήσει από κάτω ένα ταψί με νερό. Ψήνουμε αρχικά στους 180ºC για 40 λεπτά.

Μετά τα σαράντα λεπτά αρχίζουμε να αλείφουμε το κρέας με το γλάσο. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται κάθε 15 λεπτά και για τουλάχιστον 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το κρέας, το τυλίγουμε με λίγο αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε για 20 λεπτά στους 150ºC. Στη συνέχεια το ανοίγουμε και το περνάμε δυο φορές με μια γενναιόδωρη στρώση από γλάσο. Ανοίγουμε το γκριλ και αφήνουμε το χοιρινό να ροδίσει και να σχηματίσει τραγανή κρούστα. Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να «σταθεί» για 20 λεπτά και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα από πετιμέζι και ρόδι που έχει μείνει.

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Χοιρινή Σπάλα Άνευ Οστού Νωπή Ελληνική
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7074831
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489