Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι
Ab logo
  • Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι

Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Χοιρινή ωμοπλάτη σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με γλάσο από ρόδι και πετιμέζι
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 σπάλα χοιρινή ολόκληρη
  • 1 ματσάκι φύλλα από θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ροδιού (για το γλάσο)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι (για το γλάσο)
  • 1 μικρό λεμόνι (χυμός) (για το γλάσο)
  • 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα κανέλα (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα κύμινο (για το γλάσο)
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 σπάλα χοιρινή ολόκληρη
  • 1 ματσάκι φύλλα από θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ροδιού (για το γλάσο)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι (για το γλάσο)
  • 1 μικρό λεμόνι (χυμός) (για το γλάσο)
  • 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα κανέλα (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (για το γλάσο)
  • 1 πρέζα κύμινο (για το γλάσο)

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC στον αέρα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και απλώνουμε το μίγμα αυτό πάνω στο χοιρινό κρέας από την εσωτερική μεριά. Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ώστε να πήξει και να πυκνώσει η σάλτσα. Βάζουμε το κρέας σε μια σχάρα που έχουμε τοποθετήσει από κάτω ένα ταψί με νερό. Ψήνουμε αρχικά στους 180ºC για 40 λεπτά.

Μετά τα σαράντα λεπτά αρχίζουμε να αλείφουμε το κρέας με το γλάσο. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται κάθε 15 λεπτά και για τουλάχιστον 30 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το κρέας, το τυλίγουμε με λίγο αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το αφήνουμε για 20 λεπτά στους 150ºC. Στη συνέχεια το ανοίγουμε και το περνάμε δυο φορές με μια γενναιόδωρη στρώση από γλάσο. Ανοίγουμε το γκριλ και αφήνουμε το χοιρινό να ροδίσει και να σχηματίσει τραγανή κρούστα. Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να «σταθεί» για 20 λεπτά και κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα από πετιμέζι και ρόδι που έχει μείνει.

Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

- Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
1000 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ FRESH TO GO Χοιρινή Σπάλα Άνευ Οστού Νωπή Ελληνική
~900 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
17 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Φυσικός Χυμός Ρόδι Σερρών 500ml
500 ml

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗ Πετιμέζι Μούστος 450g
450 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
35 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Μοσχοκάρυδο 40g
40 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Δενδρολίβανο Συσκευασμένο 25 gr
AROMA Δενδρολίβανο Συσκευασμένο 25 gr
25 γρ
1
94
Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
ΑΒ Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
~1 κιλ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
~€
1
99
Μηλόξυδο Γυάλινη Φιάλη 500 gr
ΠΑΡΟΣ Μηλόξυδο Γυάλινη Φιάλη 500 gr
500 γρ
1
68
Κύμινο Τριμμένο 35 gr
ΑΒ Κύμινο Τριμμένο 35 gr
35 γρ
1
20

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
40 γρ
1
32