Recipe Search ResultsΡολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς
Ab logo
  • Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς

Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς
Easy
31'- 60'
4/5
Low

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (ή από βάζο) (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • Βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
  • 250 γρ. κατίκι
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (ή από βάζο) (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • Βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο

Start cooking

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζετε από το κοτσάνι τους. Τις κόβετε κάθετα σε λεπτές φέτες σχεδόν 4 χιλιοστά. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και τις ραντίζετε με βαλσαμικό ξίδι. Στο μεταξύ ανακατεύετε τα τυριά με το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τα αρωματικά ψιλοκομμένα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζετε μια κουταλιά από το μίγμα τυριών στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολό. Το στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.

Αραδιάζετε όλα τα ρολάκια σε πιατέλα και ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και το σκόρδο και τις πιπεριές σουρωμένες και κομμένες πολύ μικρά καρεδάκια ή πολτοποιημένες στο μίξερ. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και ραντίζετε με το ξίδι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά. Αν θέλετε σερβίρετε τη σάλτσα ως έχει ή την πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

TIP Αν διατηρήσετε τις μελιτζάνες και τη σάλτσα στο ψυγείο, θα πρέπει να τα βγάλετε πριν τα σερβίρετε τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις οδοντογλυφίδες. Οι άκρες μελιτζάνας θα έχουν «κολλήσει» και τα ρολά δεν θα χάσουν το σχήμα τους.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 8 servings