Recipe Search ResultsΆσπρη σούπα με κουνουπίδι και τυρί
Ab logo
  • Άσπρη σούπα με κουνουπίδι και τυρί

Άσπρη σούπα με κουνουπίδι και τυρί

by Σιμόνη Καφίρη
Άσπρη σούπα με κουνουπίδι και τυρί
Average
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 κουνουπίδι περίπου 1½ κιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. τυρί φορμαέλα ή μανούρι
  • μερικά κλαδάκια τσάιβς ή τρυφερά φύλλα από ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι
  • 1 κουνουπίδι περίπου 1½ κιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. τυρί φορμαέλα ή μανούρι
  • μερικά κλαδάκια τσάιβς ή τρυφερά φύλλα από ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι

Start cooking

Κόβετε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το ξεπλένετε σε νερό με ξίδι. Το βάζετε σε μπόλικο νερό που βράζει και το αφήνετε 3 λεπτά. Το σουρώνετε. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τις πατάτες και το κουνουπίδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το γάλα μαζί με λίγο νερό ώστε να τα σκεπάσει, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ ή το περνάτε από τον μύλο των λαχανικών και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε στο αλάτι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά- μέχρι να κάνει η σούπα μερικές φούσκες. Κόβετε στο μεταξύ το τυρί σε κύβους. Το αλευρώνετε και το τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέσα σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο τσάιβς, ρίχνετε τελευταία στιγμή το τηγανισμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Soup

Shop recipe for 4 servings