Recipe Search ResultsΡολάκια κολοκυθιών
Ab logo
  • Ρολάκια κολοκυθιών

Ρολάκια κολοκυθιών

by Σιμόνη Καφίρη
Ρολάκια κολοκυθιών
Average
1'- 30'
3/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 50 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουταλιές κατίκι Δομοκού
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σουσάμι
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 50 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουταλιές κατίκι Δομοκού
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σουσάμι

Start cooking

Στον τρίφτη του λάχανου κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Τις κόβετε οριζόντια στη μέση. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις αλατίζετε ελαφρά. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις λεπτές φέτες των κολοκυθιών και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ευλύγιστες. Λιώνετε με πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο, τα ανακατεύετε με το κατίκι, μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε από μια μικρή ποσότητα του τυριού στην άκρη των λωρίδων και τυλίγετε σε ρολάκια. Τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδες και τα κυλάτε σε μπόλικο σουσάμι. Τα διατηρείτε στο ψυγείο πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.Αν έχετε μαντέμι, μαρινάρετε για 1 ώρα τα κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο, με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε στραγγισμένα στο καυτό μαντέμι.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal,Party
Other
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings