Recipe Search ResultsΡεβιθόσουπα με σέλερι
Ab logo
  • Ρεβιθόσουπα με σέλερι

Ρεβιθόσουπα με σέλερι

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Ρεβιθόσουπα με σέλερι
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 βλαστό σέλερι ή φλιτζάνι τσαγιού σελινόριζα κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο κύμινο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 βλαστό σέλερι ή φλιτζάνι τσαγιού σελινόριζα κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλάκι γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο κύμινο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λεμόνι (χυμό)

Start cooking

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό όλη νύχτα και το πρωί τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το δαφνόφυλλο, 1 ½ λίτρο νερό και μισή κουταλιά αλάτι. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να μαλακώσουν (περίπου μία ώρα). Σουρώνουμε, αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και κρατάμε τρία φλιτζάνια από το ζουμί. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το σέλερι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ρίχνοντας στο τέλος και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, ανακατεύοντας καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζουμί τους. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού και τη σερβίρουμε ζεστή.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Other
All seasons
Soup

Shop recipe for 6 servings

  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    This item is no longer available
    7081527
  • 7064486
  • Σελινόριζες Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063944