Recipe Search ResultsΚοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας
Ab logo
  • Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας

by Σιμόνη Καφίρη
Κοτόπουλο με κάρυ και γάλα καρύδας
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 4 στήθοι κοτόπουλου φιλεταρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ανανά κονσέρβας, σε κύβους
  • 1 κουταλιά κάρυ
  • 2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
  • τζίντζερ
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400ml)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • καρύδα για πασπάλισμα
  • ρύζι μπασμάτι ή άλλο ινδικό ρύζι βρασμένο
  • 2 μεγάλες φρέσκιες καρύδες (θα χρειαστούν για το σερβίρισμα του φαγητού)
  • 4 στήθοι κοτόπουλου φιλεταρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ανανά κονσέρβας, σε κύβους
  • 1 κουταλιά κάρυ
  • 2 κουταλιές αραβοσιτέλαιο
  • τζίντζερ
  • 1 κονσέρβα γάλα καρύδας (400ml)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • καρύδα για πασπάλισμα
  • ρύζι μπασμάτι ή άλλο ινδικό ρύζι βρασμένο
  • 2 μεγάλες φρέσκιες καρύδες (θα χρειαστούν για το σερβίρισμα του φαγητού)

Start cooking

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το κάρυ και 1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ και τα ανακατεύετε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το γάλα καρύδας, χαμηλώνετε τη φωτιά, (το γάλα καρύδας δεν αγαπά τη δυνατή φωτιά) αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε 15 λεπτά. Προσθέτετε τον ανανά μαζί με λίγο από το ζουμί του και βράζετε 5 λεπτά ακόμα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη καρύδα και σερβίρετε μαζί με το βρασμένο ρύζι στα πιάτα ή ανθέλετε, για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση του φαγητού, μέσα σε «μπολ» φρέσκιας καρύδας.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings