Recipe Search ResultsΜοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα
Ab logo
  • Μοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα

Μοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Μοσχαράκι Κατσαρόλας με δαμάσκηνα και κάστανα
Hard
>60'
4/5
High

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1,5 κιλά μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1,5 φλιτζάνια νερό ή ζωμός κρέατος
  • 2 φλιτζάνια τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές σούπας κύμινο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ολόκληρο
  • 1 κουτ. Γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1,5 κιλά μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1,5 φλιτζάνια νερό ή ζωμός κρέατος
  • 2 φλιτζάνια τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κουταλιές σούπας κύμινο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα ολόκληρο
  • 1 κουτ. Γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι

Start cooking

Μοσχαράκι κατσαρόλας με γλυκό κρασί, δαμάσκηνα και κάστανα

Aλατοπιπερώνουμε το κρέας και το περνάμε από το θυμάρι και
το κορν φλάουρ. Σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι σε
τηγάνι με ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά, ίσα που να ροδίσει και
να μαραθούν τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε
τους κύβους το νερό ή ζωμό, τα τοματάκια, το κύμινο, το
σκόρδο και τη δάφνη. Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κρέας
ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, τα κάστανα και τον μαϊντανό. Όταν
δέσει ελαφρώς η σάλτσα κατεβάζουμε το φαγητό.
Συνοδεύουμε με ρύζι ατμού και σερβίρουμε.

TIP Για κρασί προτείνουμε το Μερλό από το κτήμα Λαζαρίδη.
Ένα γλυκόπιοτο, βελούδινο κρασί που ταιριάζει αρμονικά με τη
γλυκιά επίγευση του φαγητού μας.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings