Recipe Search ResultsΜοσχάρι σούπα αβγολέμονο με κανέλα
Ab logo
  • Μοσχάρι σούπα αβγολέμονο με κανέλα

Μοσχάρι σούπα αβγολέμονο με κανέλα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Μοσχάρι σούπα αβγολέμονο με κανέλα
Average
>60'
1/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1,5 λίτρα νερό
  • 1 κιλό ελιά από νεαρό μοσχάρι 8-12 μηνών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κλαράκια σέλινο
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Κανέλα σκόνη ΑΒ για πασπάλισμα
  • 2 αβγά (για το αβγολέμονο)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για το αβγολέμονο)
  • 1,5 λίτρα νερό
  • 1 κιλό ελιά από νεαρό μοσχάρι 8-12 μηνών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κλαράκια σέλινο
  • 1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Κανέλα σκόνη ΑΒ για πασπάλισμα
  • 2 αβγά (για το αβγολέμονο)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για το αβγολέμονο)

Start cooking

Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε κομμάτια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 11/2 λίτρα κρύο νερό. Αφήνετε πάνω σε δυνατή φωτιά να πάρει μια-δυο βράσεις. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας (κατά διαστήματα το ξαφρίζετε με ένα κουτάλι).

‘Οταν  δεν έχει πια αφρούς στην επιφάνεια της σούπας, βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτετε το σέλινο, το καρότο, το κρεμμύδι και συνεχίζετε το βράσιμο. Προς το τέλος προσθέτετε το ρύζι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ολοκληρώνετε το βράσιμο της σούπας για περίπου 12 με 15 λεπτά. Χτυπάτε τα αβγά με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγο-λίγο τον ζωμό από τη σούπα και συνεχίζετε το χτύπημα. Ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείτε με τα χέρια.

Τη σερβίρετε και πασπαλίζετε με κανέλα. Προσθέτετε επιπλέον κανέλα στα πιάτα, αν σας αρέσει.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings