Recipe Search ResultsΧοιρινό με ρέβες και πουρέ καρότου
Ab logo
  • Χοιρινό με ρέβες και πουρέ καρότου

Χοιρινό με ρέβες και πουρέ καρότου

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Χοιρινό με ρέβες και πουρέ καρότου
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 3 ρέβες (για τις ρέβες)
  • πιπέρι (για τον πουρέ καρότου)
  • αλάτι (για τον πουρέ καρότου)
  • 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (για τον πουρέ καρότου)
  • 6 καρότα (για τον πουρέ καρότου)
  • 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι (για τις ρέβες)
  • πιπέρι (για τις ρέβες)
  • αλάτι (για τις ρέβες)
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (από κύβο) (για τις ρέβες)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (για τις ρέβες)
  • 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (για τις ρέβες)
  • 1,5 κιλά χοιρινό μπριζολάκι
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια,
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κοτσάνια σέλερυ
  • 2 καρότα
  • 3 ρέβες (για τις ρέβες)
  • πιπέρι (για τον πουρέ καρότου)
  • αλάτι (για τον πουρέ καρότου)
  • 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (για τον πουρέ καρότου)
  • 6 καρότα (για τον πουρέ καρότου)
  • 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι (για τις ρέβες)
  • πιπέρι (για τις ρέβες)
  • αλάτι (για τις ρέβες)
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (από κύβο) (για τις ρέβες)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (για τις ρέβες)
  • 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (για τις ρέβες)
  • 1,5 κιλά χοιρινό μπριζολάκι
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης

Start cooking

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσουν καλά όλες οι πλευρές του. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέτετε τα σκόρδα λιωμένα, τα καρότα κομμένα μικρούς κύβους, το σέλερυ ψιλοκομμένο και τη δάφνη. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά. Σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τον πουρέ καρότου και τις ρέβες: Βράζετε τα καρότα σε αλατισμένο νερό. Όταν μαλακώσουν τα πολτοποιείτε, τα πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε με το βούτυρο λιωμένο. Διατηρείτε τον πουρέ ζεστό. Καθαρίζετε τις ρέβες με τον πατατοκαθαριστή και τις κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τις ρέβες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά. Ρίχνετε τον ζωμό και σιγοβράζετε με σκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν οι ρέβες. Δοκιμάζετε το αλάτι και ρίχνετε το βαλσαμικό ξίδι. Ανακατεύετε. Κόβετε το κρέας σε μερίδες και το σερβίρετε σε πιατέλα περιχυμένο με τη σάλτσα του, τον πουρέ καρότου και τις ρέβες.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings