Recipe Search ResultsΚολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο
Ab logo
  • Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Κολοκυθόπιτα με ρύζι και μυρωδικά χωρίς φύλλο
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
  • μπόλικο βασιλικό και δυόσμο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό τομάτας (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 20 τοματάκια κομμένα στα δύο (για τη σάλτσα)
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 ματσάκι από δυόσμο και βασιλικό ψιλοκομμένα
  • 3 αβγά
  • 350 γρ. ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 4 μεγάλα κολοκύθια ψιλοτριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο
  • μπόλικο βασιλικό και δυόσμο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό τομάτας (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 20 τοματάκια κομμένα στα δύο (για τη σάλτσα)
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 ματσάκι από δυόσμο και βασιλικό ψιλοκομμένα
  • 3 αβγά
  • 350 γρ. ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 4 μεγάλα κολοκύθια ψιλοτριμμένα

Start cooking

Σε μία κατσαρόλα βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει, το στραγγίζετε και το απλώνετε σε μια βαμβακερή πετσέτα να στεγνώσει. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια πολτοποιημένα. Τα φέρνετε 3-4 βόλτες και μετά τα αφήνετε να σιγοβράσουν και να τραβήξουν τα υγρά τους. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνετε το μίγμα από τα κολοκύθια με το ρύζι. Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη γραβιέρα, το γάλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό με τον δυόσμο, ελάχιστο αλάτι, μοσχοκάρυδο και στο τέλος τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το παραπάνω μίγμα σε ένα στρογγυλό λαδωμένο ταψί (Νο 36-38) και ψήνετε στον φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά και μέχρι η κρούστα από πάνω  να πάρει ένα ωραίο πυρόξανθο χρώμα.Για τη σάλτσα: σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα τοματάκια κομμένα στα δύο, το λευκό κρασί, το χυμό τομάτας και μπόλικο βασιλικό και δυόσμο. Βράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία μόλις για 5 λεπτά. Κόβετε την κολοκυθοριζόπιτα σε τρίγωνα κομμάτια και την συνοδεύετε με την πλούσια και αρωματική σάλτσα τομάτας.


Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring,Summer
Main courses

Shop recipe for 4 servings