Recipe Search ResultsPολό κιμά με αυγά και πατάτες
Ab logo
  • Pολό κιμά με αυγά και πατάτες

Pολό κιμά με αυγά και πατάτες

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Pολό κιμά με αυγά και πατάτες
Average
>60'
4/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3 ψιλοκομμένες τομάτες
  • 4 αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ή δυόσμο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φέτες ψωμί (μόνο ψίχα)
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3 ψιλοκομμένες τομάτες
  • 4 αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ή δυόσμο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φέτες ψωμί (μόνο ψίχα)

Start cooking

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις τομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο ή το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα 2 αυγά και το ψωμί (αφού πρώτα το έχουμε βρέξει καλά και το έχουμε τρίψει μικρά κομματάκια). Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα ραντίζοντας με λίγο νερό για να γίνει ο κιμάς πιο αφράτος. Bράζουμε τα άλλα 2 αυγά για 10 λεπτά περίπου και τα ξεφλουδίζουμε. Aπλώνουμε τον κιμά σε μια λεία επιφάνεια. Bάζουμε τα αυγά στη μέση. Tυλίγουμε τον κιμά γύρω από τα αυγά σε ρολό. Tοποθετούμε το ρολό στο κέντρο ενός ταψιού. Γύρω - γύρω προσθέτουμε μέτρια κομμένες ή στρογγυλές πατατούλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Pαντίζουμε το φαγητό με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Σερβίρουμε στολίζοντας το ρολό με λεπτές φέτες τομάτας.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses