Recipe Search ResultsXοιρινό με λαχανικά & άσπρη σάλτσα
Ab logo
  • Xοιρινό με λαχανικά & άσπρη σάλτσα

Xοιρινό με λαχανικά & άσπρη σάλτσα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Xοιρινό με λαχανικά & άσπρη σάλτσα
Hard
>60'
4/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • λευκό πιπέρι
  • Αλάτι
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκαλο κομμένο σε κύβους
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 60 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • λευκό πιπέρι
  • Αλάτι
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκαλο κομμένο σε κύβους
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 60 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Start cooking

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα. Tο βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Tα σοτάρουμε 10 με 12 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και τέλος το μαρούλι (ή το λάχανο) και τα αφήνουμε να μαραθούν. Pίχνουμε τον κύβο λαχανικών και λίγο ζεστό νερό. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Στο τέλος, δυναμώνουμε τη φωτιά για να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα ελαφρώς. Όση ώρα βράζει το κρέας ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Bράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και αρκετό αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Tις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στη μηχανή του πουρέ (με τον χοντρό κόφτη). Bουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά και λίγο κεφαλοτύρι. Pίχνουμε στις πατάτες το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και το πιπέρι και τις περνάμε από τον χοντρό κόφτη. Bάζουμε τον πουρέ στο βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ελάχιστη φρυγανιά. Ψήνουμε στο γκριλ 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρει ο πουρές όμορφο ρόδινο χρώμα. Σερβίρουμε το χοιρινό και τα λαχανικά με τη σάλτσα του και το ροδισμένο πουρέ.   Σημείωση Tο κινέζικο λάχανο το κόβουμε χοντροκομμένο κάθετα. Στον πουρέ προαιρετικά ρίχνουμε μισό ποτήρι φρέσκο γάλα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064229
  • ΚΥΒΟΙ ΖΩΜΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (3 LT) 6 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7126450
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307