Recipe Search ResultsΚλασική συνταγή γέμισης γαλοπούλας
Ab logo
  • Κλασική συνταγή γέμισης γαλοπούλας

Κλασική συνταγή γέμισης γαλοπούλας

by Βίκυ Σμυρλή
Κλασική συνταγή γέμισης γαλοπούλας
Hard
>60'
5/5
High

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 3,5 κιλά γαλοπούλα
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κλαράκι σέλερι σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο άσπρο σε κύβους
  • 1 μεγάλο ξινόμηλο σε κυβάκια
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα
  • 1/2 κουτ. Γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού φασκόμηλο
  • 10 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1 χτυπημένο αβγό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 3,5 κιλά γαλοπούλα
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κλαράκι σέλερι σε μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο άσπρο σε κύβους
  • 1 μεγάλο ξινόμηλο σε κυβάκια
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μαντζουράνα
  • 1/2 κουτ. Γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού φασκόμηλο
  • 10 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1 χτυπημένο αβγό
  • Αλάτι

Start cooking

Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα χτυπάμε με κοφτές στροφές στο μπλέντερ για να γίνουν σαν χοντροκομμένος κιμάς. Να μην λιώσουν δηλαδή και γίνουν μια μάζα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και τα λουκάνικα και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τους κύβους του ψωμιού και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε τη γέμιση και τη γυρίζουμε λίγο μέσα στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα κυβάκια μήλου, τα βερίκοκα και το ζωμό κότας. Αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα και κλείνουμε το άνοιγμα. Την ψήνουμε με αναλογία 1 ώρα ψήσιμο για κάθε κιλό γαλοπούλας.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings