Recipe Search ResultsΚεφτέδες
Ab logo
  • Κεφτέδες

Κεφτέδες

by Βίκυ Σμυρλή
Κεφτέδες
Easy
31'- 60'
4/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 100 γρ. τραχανά ξινό μουλιασμένο σε νερό
  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του τσαγιού ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 100 γρ. τραχανά ξινό μουλιασμένο σε νερό
  • 450 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του τσαγιού ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Start cooking

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον τραχανά, το αβγό, τον δυόσμο και αλατοπίπερο. Πλάθετε με το μίγμα περίπου 18-20 κεφτέδες και τους αφήνετε στο ψυγείο σε μονή σειρά για να σφίξουν. Αλευρώνετε του κεφτέδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει τηγανίζετε τους κεφτέδες, γυρίζοντάς τους κάθε τόσο για να μην καίγονται. Αλλάζετε το ελαιόλαδο.Σκουπίζετε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Ρίχνετε καινούργιο λάδι κα συμπληρώνετετο τηγάνισμα με τους υπόλοιπους. Αφήνετε τους κεφτέδες πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι τους και τους σερβίρετε ζεστούς.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Barbeque
Lunch
All seasons
Aperitif

Shop recipe for 4 servings