Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΥγρό κέικ από πορτοκάλι
Ab logo
  • Υγρό κέικ από πορτοκάλι

Υγρό κέικ από πορτοκάλι

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Υγρό κέικ από πορτοκάλι
Μέτρια
>60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 3 αβγά
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 20 ml ρούμι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
  • 1 πορτοκάλι (χυμός) (για την επικάλυψη)
  • 3 αβγά
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 20 ml ρούμι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
  • 1 πορτοκάλι (χυμός) (για την επικάλυψη)

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 7 λεπτά και στους 160-170οC για 40 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γλασάρουμε με την άχνη και το λεμόνι που προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει, με ένα πινέλο.



Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • 7078311
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679