Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε και τρίβετε τις ρέβες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Αν χρησιμοποιήσετε φασολάκια τα κόβετε σε κομμάτια 1-2 εκ. Διαλέγετε ένα μπολ και μια κατσαρόλα που να χωράει ακριβώς 5 φορές το περιεχόμενο του μπολ. Μετράτε τα λαχανικά ώστε κάθε ένα ξεχωριστά να χωράει τριμμένο μέσα στο μπολ-μετρητή. Απλώνετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα, με την παρακάτω σειρά: 1 μπολ καρότα, από πάνω 1 μπολ κολοκυθάκια ή φασολάκια, μετά 1 μπολ ρέβες, 1 μπολ αρακά και τελειώνετε με 1 μπολ πατάτες. Δεν αλατοπιπερώνετε. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε τα λαχανικά, χωρίς νερό ή λίπος, σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για 10 λεπτά. Βγάζετε κατόπιν το καπάκι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Αναποδογυρίζετε την κατσαρόλα σε πιατέλα και σερβίρετε την «τούρτα» με τη σάλτσα. Για τη σάλτσα, χτυπάτε το λάδι με το μηλόξιδο βάζετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε τα μυρωδικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε σαλτσιέρα.