Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο
Ab logo
  • Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο

Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Λαβράκι στο φούρνο με αρακά, μουστάρδα και άνηθο
Εύκολη
1'- 30'
5/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 μέτρια λαβράκια
  • 5 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2,5 φλιτζάνια τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1,5 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
  • 1 Χυμό από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1/2 Ξύσμα από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 4 μέτρια λαβράκια
  • 5 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2,5 φλιτζάνια τσαγιού αρακά κατεψυγμένο
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1,5 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη (για τη σάλτσα)
  • 1 Χυμό από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1/2 Ξύσμα από λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζουμε τα ψάρια (εφόσον δεν χρησιμοποιήσουμε φιλέτα). Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σκορπάμε τριγύρω τον αρακά με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σε βάζο που κλείνει καλά, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε και χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε το φαγητό και το βάζουμε στο κέντρο του φούρνου. Ανάβουμε το γκριλ στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 23-30 λεπτά περίπου.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064310