Aρνάκι καπαμά
Μέτρια, >60'
Πλένετε και σκουπίζετε το κρέας. Στην εξωτερική του πλευρά καρφώνετε τα γαρύφαλλα. Βάζετε σε μεγάλη φαρδιά & ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζετε το κρέας και το ροδίζετε και από τις δύο μεριές. Όταν ροδίσει το κρέας προσθέτετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Κουνάτε την κατσαρόλα και όταν εξατμιστεί αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Όταν το κρέας έχει αρχίσει να μαλακώνει (περίπου σε 1 ώρα και 15 λεπτά) και τα υγρά στην κατσαρόλα έχουν μειωθεί πολύ, προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα και το σιρόπι ροδιού και αφήνετε να βράσει το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε το κρέας σε φέτες μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σκορπίζετε από πάνω σπόρους ροδιού.
Σιρόπι ροδιού
Βάζετε 1 λίτρο χυμό ροδιού με 800γρ ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν, ανακατεύοντας στην αρχή να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο σιρόπι. Όσο σιρόπι περισσέψει το φυλάτε στο ψυγείο.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα