Παϊδάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε μέλι με τζίντζερ
Μέτρια, >60'
Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό για 15-20 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε στην άκρη (προσέχουμε πολύ να μη μας λιώσουν). Βάζετε τη μια κουταλιά βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τις σουρωμένες φακές, το αλάτι, το πιπέρι, όλα τα μπαχαρικά και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό. Βράζετε για 10 –15 λεπτά και το βγάζετε από τη φωτιά. Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε τις σταφίδες και ανακατεύετε. Πλένετε καλά το μπασμάτι 3-4 φορές και το μουλιάζετε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα. Το σουρώνετε και το αδειάζετε σε μια κατσαρόλα, που στον πάτο της έχετε βάλει μια κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε τρία φλιτζάνια ζωμό και ένα νερό. Σκεπάζετε και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στις οδηγίες του κουτιού (συνήθως για 15-20 λεπτά). Μόλις το ρύζι (δεν πρέπει να έχει καθόλου νερό το ρύζι) είναι έτοιμο, το ενώνετε σιγά - σιγά με το μίγμα από τις φακές και τον κιμά και σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με άφθονο μαϊντανό.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα