Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠιλάφι περσικό με φακές, κιμά και σταφίδες
Ab logo
  • Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά  και σταφίδες

Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά και σταφίδες

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Πιλάφι περσικό με φακές, κιμά  και σταφίδες
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φακές καφέ, μέτριες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες ή ξανθές
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό από μοσχάρι ή κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο πρόβειο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φακές καφέ, μέτριες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες μαύρες ή ξανθές
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό από μοσχάρι ή κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο πρόβειο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό για 15-20 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε στην άκρη (προσέχουμε πολύ να μη μας λιώσουν). Βάζετε τη μια κουταλιά βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τις σουρωμένες φακές, το αλάτι, το πιπέρι, όλα τα μπαχαρικά και ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό. Βράζετε για 10 –15 λεπτά και το βγάζετε από τη φωτιά. Μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε τις σταφίδες και ανακατεύετε. Πλένετε καλά το μπασμάτι 3-4 φορές και το μουλιάζετε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα. Το σουρώνετε και το αδειάζετε σε μια κατσαρόλα, που στον πάτο της έχετε βάλει μια κουταλιά βούτυρο και προσθέτετε τρία φλιτζάνια ζωμό και ένα νερό. Σκεπάζετε και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στις οδηγίες του κουτιού (συνήθως για 15-20 λεπτά). Μόλις το ρύζι (δεν πρέπει να έχει καθόλου νερό το ρύζι) είναι έτοιμο, το ενώνετε σιγά - σιγά με το μίγμα από τις φακές και τον κιμά και σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένο με άφθονο μαϊντανό.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Συνοδευτικά

Υλικά για 6 άτομα

ΑΒ Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Μοσχοκάρυδο 40g
40 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
35 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ FRESH TO GO Βόειος Κιμάς Στήθος Ελληνικός 400 gr
400 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

AROMA Δυόσμος Σκαφάκι 25g
25 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΞΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ 375 GR
375 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- Τζίντζερ Εισαγωγής
~250 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
NATURES PROMISE BIO Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
~1,5 κιλ
~€
2
54
Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
ΑΒ Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
38 γρ
2
14
Φακές Φαρσάλων 500g
ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Φακές Φαρσάλων 500g
500 γρ
1
89
Σπιτικός Ζωμός Κότας 112g
KNORR Σπιτικός Ζωμός Κότας 112g
112 γρ
2
22
Κόλιανδρος  25g
AROMA Κόλιανδρος 25g
25 γρ
1
94

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
40 γρ
1
32