Ας μαγειρέψουμε
Πλένετε τη γαλοπούλα, τη στραγγίζετε και τη σκουπίζετε καλά μέσα και έξω. Αλατοπιπερώνετε στην κοιλιά και εξωτερικά τη γαλοπούλα. Επίσης, μουσκεύετε τις σταφίδες στο κονιάκ.Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Τότε ρίχνετε τον κιμά, τον σοτάρετε και αυτόν μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει, έπειτα προσθέτετε το ρύζι, τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες σουρωμένες από το κονιάκ. Αρτύζετε με την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.Γεμίζετε με το μίγμα αυτό την κοιλιά της γαλοπούλας και τη ράβετε ή την κλείνετε με τις ειδικές βελόνες (για πουλερικά).Αλείφετε γενναιόδωρα την έξω πλευρά της γαλοπούλας με το γλάσο βερίκοκου και τη βάζετε μέσα σε σακούλα φούρνου μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το βούτυρο. Κλείνετε και τοποθετείτε στο κέντρο του φούρνου αφήνοντας από πάνω ένα περιθώριο, ώστε να μην φουσκώσει η σακούλα και κολλήσει στα τοιχώματα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 2½ ώρες.Ανοίγετε τη σακούλα και αδειάζετε τη σάλτσα με τα λαχανικά σε ένα μπολ. Κόβετε τη γαλοπούλα σε κομμάτια και τη σερβίρετε σε μια πιατέλα μαζί με τη σάλτσα της και το γλάσο βερίκοκου. 6 Για το γλάσο: Κόβετε τα βερίκοκα στα τέσσερα και τα βάζετε σε ένα μπολ με λίγο νερό μέχρι να τα καλύψει. Τα αφήνετε να μαλακώσουν όλο το βράδυ. Την επόμενη βάζετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το πορτοκάλι, το λεμόνι, το σκόρδο, τα βερίκοκα, τους κόκκους πιπεριού, τη μουστάρδα, το ξίδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και την αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο ώστε να βγουν τα αρώματα των υλικών και να μαριναριστούν. Στη συνέχεια, την άλλη μέρα τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά χωρίς το καπάκι. Ανακατεύετε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα περιοδικά μέχρι να πάρει
βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να μαγειρευτεί για 1 ώρα μέχρι να σκουρύνουν και να μαλακώσουν τα υλικά.TIP Στη συγκεκριμένη συνταγή, το γλάσο βερίκοκου σε συνδυασμό με το αργό ψήσιμο της γαλοπούλας σε σακούλα απογειώνει τη γεύση της κλασικής γεμιστής
γαλοπούλας. Στη σακούλα μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας όπως πατατούλες, σελινόριζα ή γλυκοκολοκύθα.