Ας μαγειρέψουμε
Μουσκεύετε τις σταφίδες σε 2 κουταλιές χλιαρό νερό μαζί με το ουίσκι για 30 λεπτά. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτετε τα αβγά. Όταν φουσκώσουν, ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τέλος, τον καφέ και τις μουσκεμένες σταφίδες και ανακατεύετε.Γεμίζετε με το μείγμα μικρές φόρμες για κέικ, βουτυρωμένες και τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 5 λεπτά. Συνεχίζετε το ψήσιμο στους 180oC για 25 λεπτά ακόμα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν και ετοιμάζετε το γλάσο. Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με το στιγμιαίο καφέ που έχετε διαλύσει στην κρέμα γάλακτος. Γλασάρετε την επιφάνεια των γλυκών και αφήνετε να κρυώσουν. Πασπαλίζετε αν θέλετε με καραμελωμένα φουντούκια ή κόκκους καφέ καλυμμένους με σοκολάτα. Τα μίνι κέικ ταιριάζουν με παγωτό μόκα. Έτσι λοιπόν είναι μια καλή ιδέα να τα δωρίσετε μαζί με ένα κουτί παγωτό.