Σοκολατένια Μάφινς με καραμέλες γάλακτος
Μέτρια, >60'
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ (διαμέτρου 20εκ.), αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 7 λεπτά και στους 160-170oC για 40 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γλασάρουμε με τη ζάχαρη άχνη και το λεμόνι, που προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει, με ένα πινέλο.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα