Ab logo
  • Υγρό κέικ με λεμόνι

Υγρό κέικ με λεμόνι

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Υγρό κέικ με λεμόνι
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 20 ml ρούμι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
  • 1 (χυμός) (για την επικάλυψη) λεμόνι
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 20 ml ρούμι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
  • 1 (χυμός) (για την επικάλυψη) λεμόνι

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ (διαμέτρου 20εκ.), αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 7 λεπτά και στους 160-170oC για 40 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γλασάρουμε με τη ζάχαρη άχνη και το λεμόνι, που προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει, με ένα πινέλο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • 7078311