Κερκυραϊκή παστιτσάδα
Μέτρια, >60'
Ξεπικρίζετε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις στρώνετε σε λαδωμένο ταψί. Τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά περίπου και από τις 2 πλευρές. Όσο μουλιάζετε τις μελιτζάνες ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
Διαλέγετε ένα σκεύος για ψήσιμο στον φούρνο που να χωράει ίσα-ίσα τα 4 φύλλα λαζάνια, το ένα δίπλα στο άλλο. Λαδώνετε το σκεύος και απλώνετε μέσα 4 φύλλα λαζάνια. Πάνω στα λαζάνια στρώνετε τις μισές μελιτζάνες, τις πασπαλίζετε με 1/3 από το τυρί και από πάνω απλώνετε στρώσεις από τις μισές φέτες τομάτας, τη μισή ποσότητα από το τριμμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Σκεπάζετε τη γέμιση με 4 φύλλα λαζάνια και επαναλαμβάνετε με μια στρώση μελιτζάνες, 1/3 από τα τυριά (κρατάτε λίγο για την επιφάνεια) μια στρώση τομάτες, κρεμμύδι και μαϊντανό. Κλείνετε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα λαζάνια.
Ρίχνετε μια πρέζα ζάχαρη και αλατοπίπερο στον τοματοχυμό και τον ρίχνετε στο σκεύος με προσοχή από τα πλαϊνά του για να πάει μέχρι κάτω. Κάνετε το ίδιο με το ελαιόλαδο. Κρατάτε λίγο ελαιόλαδο, λαδώνετε τα φύλλα της επιφάνειας και τα πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε.
Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά. Το ξεσκεπάζετε και ψήνετε τα λαζάνια για 15 λεπτά ακόμη για να γκρατιναριστούν κάτω από το γκριλ. Προσοχή να μην αρπάξουν. Σερβίρετε τα λαζάνια ζεστά.
TIP Για να έχετε μια σιγουριά ότι τα λαζάνια δεν θα ξεραθούν με το ψήσιμο τα βουτάτε με πολύ γρήγορη παραμονή στο νερό, ίσα-ίσα να βραχούν και τα στρώνετε στο σκεύος με προσοχή για να σπάσουν. Ακόμη και να σπάσει ένα κομμάτι το ενώνετε με το άλλο. Ο όγκος τοματοχυμού-λαδιού που θα ρίξετε στα λαζάνια καλό είναι να τα καλύπτει κατά το 1/3.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα