Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σοτάρετε 3-4 λεπτά. Ρίχνετε τον ζωμό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφήνετε τη σούπα να μισοκρυώσει και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Την μεταφέρετε ξανά στην κατσαρόλα, δοκιμάζετε το αλάτι, πασπαλίζετε με πιπέρι και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Την ζεσταίνετε πριν την σερβίρετε και ρίχνετε πάνω από κάθε πιάτο μια κουταλιά γιαούρτι.