Ab logo
  • Ελάφι κοκκινιστό

Ελάφι κοκκινιστό

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Ελάφι κοκκινιστό
Δύσκολη
>60'
5/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1/2 κιλό σπάλα από ελάφι κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 μεγάλες τομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • 4 μέτρια κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 3 σπυριά μπαχάρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 3 κόκκοι πιπέρι μαύρο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • Αλάτι
  • 1/2 κιλό σπάλα από ελάφι κομμένο σε μερίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 μεγάλες τομάτες τριμμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  • 4 μέτρια κρεμμύδια
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 3 σπυριά μπαχάρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 3 κόκκοι πιπέρι μαύρο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα ευρύχωρο γυάλινο μπολ αναμειγνύουμε την τριμμένη τομάτα με το τοματοπελτέ. Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε χονδρές ροδέλες, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, εκτός από το αλάτι και το τριμμένο μαύρο πιπέρι.Ακουμπάμε το κρέας επάνω στα μπαχαρικά και τα λαχανικά και περιχύνουμε με το κρασί,τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα καθώς και τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει μια κρούστα. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τοποθετούμε το κρέας σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Σβήνουμε με τη μαρινάδα και βράζουμε τη σάλτσα μας για 10- 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Περιχύνουμε το κρέας με τη σάλτσα λαχανικών. Προσθέτουμε το αλάτι και το τριμμένο μαυρο πίπερο. Σκεπάζουμε το πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 200-220oC σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 3 ώρες. 

Χρόνος προετοιμασίας:

30 λεπτά 

Χρόνος μαγειρέματος:

3 ώρες περίπου 

Χρόνος μαριναρίσματος:

24 ώρες

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Super Tιμή 1.45€
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063671
  • Τοματοπολτός Διπλής Συμπύκνωσης 410 gr
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7071036