Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα
Ab logo
  • Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα

Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα
Δύσκολη
>60'
5/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1,5 κιλά κυδώνια
  • 1 κιλό βόεια σπάλα κομμένη σε κομμάτια (κατά προτίμηση χωρίς κόκαλο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή ή μέλι (όχι καλά γεμάτη)
  • 1,5 κιλά κυδώνια
  • 1 κιλό βόεια σπάλα κομμένη σε κομμάτια (κατά προτίμηση χωρίς κόκαλο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή ή μέλι (όχι καλά γεμάτη)

Ας μαγειρέψουμε

Ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές. Το τραβάμε με μια τρυπητή κουτάλα. Τρυπάμε με τα γαρύφαλλα το κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στο ίδιο λάδι. Βάζουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί και την μαυροδάφνη. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μισοβράσει το κρέας και να μπορούμε να το τσιμπήσουμε με ένα πιρούνι. Αν η σάλτσα είναι λίγη, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Βγάζουμε τα σπόρια και τις σκληρές ίνες από το κέντρο και κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος. Σοτάρουμε τα κυδώνια στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180oC. Μεταφέρουμε το κρέας και τα κυδώνιασε πυρέξ ή πήλινο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και πασπαλίζουμε τα κυδώνια με τη μισή ζάχαρη. Αδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με το καπάκι του σκεύους καιψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να καραμελώσουν από πάνω. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε συχνά το κρέας και τα κυδώνια με τη σάλτσα για να μην στεγνώσουν. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Χρόνος προετοιμασίας:

30 λεπτά 

Χρόνος μαγειρέματος:

1 ώρα και 30 λεπτά
 
    

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

ΑΒ Κανέλα Ολόκληρη 13g
13 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Αποξηραμένα Φρούτα Δαμάσκηνα 250g
250 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
750 ml

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
1 λιτ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
NATURES PROMISE BIO Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
~1,5 κιλ
~€
2
60
Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
ΑΒ Γαρύφαλλο Τριμμένο 38 gr
38 γρ
2
14
Βόεια Σπάλα Άνευ Οστού Ελληνική 1 kg
ΑΒ FRESH TO GO Βόεια Σπάλα Άνευ Οστού Ελληνική 1 kg
~1 κιλ
~€
14
38
Οίνος Μαυροδάφνη 375ml
AHAIA CLAUSS Οίνος Μαυροδάφνη 375ml
375 ml
4
85
Ζάχαρη Καστανή 500g
ΖΩΓΡΑΦΟΣ Ζάχαρη Καστανή 500g
500 γρ
1
60

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69