Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές. Το τραβάμε με μια τρυπητή κουτάλα. Τρυπάμε με τα γαρύφαλλα το κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στο ίδιο λάδι. Βάζουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί και την μαυροδάφνη. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μισοβράσει το κρέας και να μπορούμε να το τσιμπήσουμε με ένα πιρούνι. Αν η σάλτσα είναι λίγη, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Βγάζουμε τα σπόρια και τις σκληρές ίνες από το κέντρο και κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος. Σοτάρουμε τα κυδώνια στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180oC. Μεταφέρουμε το κρέας και τα κυδώνιασε πυρέξ ή πήλινο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και πασπαλίζουμε τα κυδώνια με τη μισή ζάχαρη. Αδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με το καπάκι του σκεύους καιψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να καραμελώσουν από πάνω. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε συχνά το κρέας και τα κυδώνια με τη σάλτσα για να μην στεγνώσουν. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Χρόνος προετοιμασίας:
30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος:
1 ώρα και 30 λεπτά