Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας
Ab logo
  • Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 1,5 κιλά χταπόδι Kallimanis
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κέτσαπ
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλά χταπόδι Kallimanis
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κέτσαπ
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε

Βράζετε το χταπόδι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ξίδι για 30-40 λεπτά. Όταν γίνει τρυφερό και μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Παίρνετε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε και το σκόρδο ολόκληρο. Ρίχνετε το χταπόδι και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το μισό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, διαλύετε την μουστάρδα και το κέτσαπ στο υπόλοιπο κρασί, και το προσθέτετε στο χταπόδι. Ανακατεύετε, αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφήστε το χταπόδι να βράσει για να πήξει η σάλτσα.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Νηστίσιμα
Brunch
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760
  • ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΛΟΚΑΜΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ 700 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7080603
  • Κέτσαπ Squeezy 560 gr
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    560 γρ
    296/κιλ
    1
    66
    7139818