Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΑνοιξιάτικα ρολά ή spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα
Ab logo
  • Ανοιξιάτικα ρολά ή spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα

Ανοιξιάτικα ρολά ή spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Ανοιξιάτικα ρολά ή spring rolls με γλυκόξινη σάλτσα
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
12 μερίδες
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 φλιτζάνια κέτσαπ (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι ρευστό (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 3 σταγόνες χυμός λεμονιού (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 πακέτα φύλλα ρυζιού
  • Αλάτι
  • 24 μέτριες γαρίδες
  • δυόσμου
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 24 κλαδάκια μαϊντανός
  • 2 φλιτζάνια κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια καρότα κομμένα λεπτά μπαστουνάκια (ή τριμμένα)
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο (ή απλό λάχανο)
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι καβουρδισμένο (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 φλιτζάνια κέτσαπ (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι ρευστό (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 3 σταγόνες χυμός λεμονιού (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη (για τη γλυκόξινη σάλτσα)
  • 2 πακέτα φύλλα ρυζιού
  • Αλάτι
  • 24 μέτριες γαρίδες
  • δυόσμου
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 24 κλαδάκια μαϊντανός

Ας μαγειρέψουμε

Ανακατεύετε τα καρότα, το λάχανο, τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι, την ουρά, την πλάτη και το έντερο και τις κόβετε στη μέση, κατά μήκος. Μουσκεύετε τα φύλλα ρυζιού για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, ένα- ένα, για να γίνουν ευλύγιστα και τα τοποθετείτε σε υγρή πετσέτα ένα-ένα για να τα γεμίσετε. Στην κάτω άκρη απλώνετε κατά μήκος λίγο από το μίγμα των λαχανικών. Διπλώνετε τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα και αρχίζετε να τυλίγετε σφιχτά σε ρολό.

Όταν φτάσετε στη μέση βάζετε πάνω στο φύλλο δύο μισά γαρίδας, από πάνω δύο φυλλαράκια δυόσμου και ένα κλαδάκι μαϊντανό. Συνεχίζετε το τύλιγμα, σφιχτά, μέχρι να φτάσετε στην άλλη άκρη. Οι γαρίδες και τα αρωματικά φαίνονται στα ρολά αφού τα φύλλα ρυζιού είναι διάφανα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να τελειώσουν τα ρολά. Ζεσταίνετε καλά το λάδι σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα ρολάκια μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα λαχανικά τής γέμισης πρέπει να μείνουν αρκετά τραγανά. Τα σερβίρετε με τη γλυκόξινη σάλτσα.

Για τη σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι ρίχνετε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμονιού και την κάνετε καραμέλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις η καραμέλα πάρει το χρώμα του μελιού, ρίχνετε με προσοχή το ξίδι. Αφήνετε να ανακατευτεί με την καραμέλα και προσθέτετε την κέτσαπ. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε το μέλι και τελευταίο το σουσάμι. Σερβίρετε τη σάλτσα σε σαλτσιέρα.

TIP Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στα ανοιξιάτικα ρολά από λίγο βρασμένο φιδέ ρυζιού. Θα τον τοποθετήσετε κατά το τύλιγμα, πάνω από το μίγμα των λαχανικών.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Τσικνοπέμπτη
Σνακ
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 12 μερίδες

  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063942
  • ΦΥΛΛΑ ΡΥΖΙΟΥ 134 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133351
  • ΛΑΧΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063815
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063927