Recipe Search ResultsΤραγανές κοτομπουκιές στο φούρνο
Ab logo
  • Τραγανές κοτομπουκιές  στο φούρνο

Τραγανές κοτομπουκιές στο φούρνο

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Τραγανές κοτομπουκιές  στο φούρνο
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 700 γρ. φρέσκιες κοτομπουκιές από στήθος
  • 100 γρ. γαλέτα ή φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 700 γρ. φρέσκιες κοτομπουκιές από στήθος
  • 100 γρ. γαλέτα ή φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Αλατοπιπερώνουμε τις κοτομπουκιές και τις αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά (ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού) μαζί με τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα ή τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού. Βγάζουμε τις κοτομπουκιές από το ψυγείο και τις περνάμε πρώτα από το μίγμα ελαιολάδου και μουστάρδας και έπειτα από το μίγμα γαλέτας και παρμεζάνας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί, το στρώνουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω προσεκτικά τις μπουκιές, τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς όμως να ακουμπάνε μεταξύ τους. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει η κρούστα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε μαζί με μια ανάμικτη σαλάτα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

  • PARMIGIANO REGGIANO ΤΡΙΜΜΑ 100 GR
    This item is no longer available
    7077351
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760