Recipe Search ResultsΠράσα κρασάτα με πράσινες ελιές και κάστανα
Ab logo
  • Πράσα κρασάτα με πράσινες ελιές και κάστανα

Πράσα κρασάτα με πράσινες ελιές και κάστανα

by Νίκος Μαούνης
Πράσα κρασάτα με πράσινες ελιές και κάστανα
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1,5 κιλά πράσα
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί (Αγιωργίτικο)
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο μάτσο σέλινο
  • 10 μεγάλες πράσινες ελιές χαραγμένες
  • 15 κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1,5 κιλά πράσα
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί (Αγιωργίτικο)
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο μάτσο σέλινο
  • 10 μεγάλες πράσινες ελιές χαραγμένες
  • 15 κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα πράσα. Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Τοποθετούμε τα πράσα και το σέλινο με το αλάτι σε σκεπασμένη κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλουν το νερό τους. Πετάμε το πρώτο αυτό νερό και προσθέτουμε το κρασί, το ξίδι, τα καρότα, τις ελιές καλά ξεπλυμένες από την άρμη τους και τα κάστανα. Συμπληρώνουμε με ½ φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά περίπου, ώσπου να γίνουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Salad

Shop recipe for 6 servings

  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7063927
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    This item is no longer available
    7063897
  • Σέλινο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7064311