Recipe Search ResultsΚερκυραϊκή παστιτσάδα
Ab logo
  • Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Κερκυραϊκή παστιτσάδα
Average
>60'
4/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1,5 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο μπούτι
  • 500 γρ. κόκκινες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
  • 5 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδι
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 500 γρ. μακαρόνια Nο3
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • Αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • πιπέρι
  • 1,5 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο μπούτι
  • 500 γρ. κόκκινες τομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους
  • 5 κουταλιές σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδι
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 500 γρ. μακαρόνια Nο3
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • Αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • πιπέρι

Start cooking

Kόβουμε το κρέας σε 6 μερίδες. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5 με 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ρίχνουμε το λευκό κρασί, την τομάτα, τον τοματοχυμό, το φύλλο δάφνης,τον κύβο βοδινού και 2 ποτήρια νερό. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να μην κολλήσουν. Σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και το κρέας και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings

  • 7068814
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Βόειο Μπούτι Φέτες Ελληνικό
    This item is no longer available
    7152153