Recipe Search ResultsΚοτόπουλο με 40 σκελίδες σκόρδου
Ab logo
  • Κοτόπουλο με 40 σκελίδες σκόρδου

Κοτόπουλο με 40 σκελίδες σκόρδου

by Βίκυ Σμυρλή
Κοτόπουλο με 40 σκελίδες σκόρδου
Hard
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1,5 κιλά κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 bouquet garni (θυμάρι, δενδρολίβανο, φύλλο δάφνης)
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 κλαράκια θυμάρι και δενδρολίβανο
  • 40 σκελίδες σκόρδου
  • λεπτή λωρίδα από τη φλούδα ενός λεμονιού
  • 100 γρ. Αλεύρι (για το ζυμάρι)
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό (για το ζυμάρι)
  • 6 φέτες χωριάτικο ψωμί (για το σερβίρισμα)
  • πολτός σκόρδου από την ψημένη σκελίδα (για το σερβίρισμα)
  • 1,5 κιλά κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 bouquet garni (θυμάρι, δενδρολίβανο, φύλλο δάφνης)
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 κλαράκια θυμάρι και δενδρολίβανο
  • 40 σκελίδες σκόρδου
  • λεπτή λωρίδα από τη φλούδα ενός λεμονιού
  • 100 γρ. Αλεύρι (για το ζυμάρι)
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό (για το ζυμάρι)
  • 6 φέτες χωριάτικο ψωμί (για το σερβίρισμα)
  • πολτός σκόρδου από την ψημένη σκελίδα (για το σερβίρισμα)

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 1800C και βάζετε μέσα μια γάστρα ή ένα σκεύος με σκέπασμα και το ζεσταίνετε. Πλένετε το κοτόπουλο μέσα και έξω και το στεγνώνετε. Το αλατοπιπερώνετε. Βάζετε στην κοιλιά του τα μυρωδικά του bouquet garni. Ξεχωρίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κρατάτε με τις φλούδες τους. Βγάζετε τη γάστρα από τον φούρνο και την αλείφετε με το μισό ελαιόλαδο. Απλώνετε μέσα τις σκελίδες του σκόρδου. Βάζετε από πάνω το κοτόπουλο και πάνω στο κοτόπουλο ρίχνετε τα κλωναράκια μαϊντανού, θυμαριού, δενδρολίβανο και τις λωρίδες το λεμονιού. Το ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Φτιάχνετε ένα ζυμάρι από το αλεύρι και το νερό και το κάνετε κορδόνι. Πιέζετε το κορδόνι γύρω-γύρω στο άνοιγμα της γάστρας και το σφραγίζετε το καπάκι για να μην φεύγει αέρας με το ψήσιμο. Βάζετε τη γάστρα στον φούρνο και ψήνετε το κοτόπουλο, σκεπασμένο για 1 ½ ώρα περίπου. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε την γάστρα για 15 λεπτά για να ισορροπήσουν οι χυμοί από το ψήσιμο μέσα στο κοτόπουλο. Ανοίγετε τη γάστρα και σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι. Συνοδεύετε με ψημένο χωριάτικο ψωμί αλειμμένο με τον πολτό από τις ψημένες σκελίδες σκόρδου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • 7071277