Recipe Search ResultsΚοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι
Ab logo
  • Κοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

Κοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

by Νίκος Μαούνης
Κοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι
Average
1'- 30'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 12 καθαρισμένες κοτολέτες αρνιού
  • 6 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
  • 6 κουταλιές σούπας ξύδι λευκό
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σταγόνες worcestshire σος
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • 12 ολόκληρα φύλλα δυόσμου
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 12 καθαρισμένες κοτολέτες αρνιού
  • 6 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή
  • 6 κουταλιές σούπας ξύδι λευκό
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σταγόνες worcestshire σος
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
  • 12 ολόκληρα φύλλα δυόσμου
  • πιπέρι
  • Αλάτι

Start cooking

Αλατοπιπερώνουμε καλά τις κοτολέτες.
Σε μία λεκάνη αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το μέλι, το λάδι, το ταμπάσκο, το worcestshire sause και χτυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
Τοποθετούμε τις κοτολέτες μέσα στη μαρινάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Βγάζουμε στραγγίζουμε καλά και σκουπίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ψήνουμε τις κοτολέτες σε ψησταριά ή στο γκριλ για 5-6 λεπτά γυρίζοντας κι από τις δυο μεριές. Μόλις ψηθούν αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη από τη μαρινάτα, αφήνουμε να ροδίσει ελαφρά και κατεβάζουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και δενδρολίβανου και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και ντομάτα.ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ: τα ελληνικά καλοκαιρινά βράδια είναι συνυφασμένα με μπάρμπεκιου στην αυλή ή στο μπαλκόνι και η τσίκνα να πλημμυρίζει γοητευτικά ολόκληρη σχεδόν τη γειτονιά. Αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσια t-bone, αφράτα μπιφτέκια, πικάντικα κεμπάπια και άλλα τέτοια, τσιτσιρίζονται ερεθιστικά πάνω από το κάρβουνο, περιμένοντας τον οινικό τους συνοδό για να γοητεύσουν τους ουρανίσκους. Ένας κλασσικός τέτοιος συνοδός είναι το Cabernet Sauvignon, όμως κατά την άποψή μου, τώρα το καλοκαίρι είναι λίγο ζόρικο με τις έντονες τανίνες του. Γι'αυτό εγώ, δίπλα σε μια αρωματική ψητούρα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες στην Ελλάδα, θα προτιμούσα ένα καλοφτιαγμένο Αγιωργίτικο όπως τη Δρυόπη του Τσέλεπου, τον Μέγα Οίνο του Σκούρα, το Αγιωργίτικο του Μπουτάρη.Από τον Νίκο Μαούνη

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • 7135652
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    This item is no longer available
    7064489