Recipe Search ResultsΚατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι
Ab logo
  • Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι
Average
>60'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 3 φλιτζάνια ρύζι αμερικάνικου τύπου
  • 1,5 κιλά κατσικίσια σπάλα σπασμένη σε μπουκιές
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1,5 φλιτζάνια τομάτα κονκασέ (κονσέρβα)
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
  • 3 φλιτζάνια ρύζι αμερικάνικου τύπου
  • 1,5 κιλά κατσικίσια σπάλα σπασμένη σε μπουκιές
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1,5 φλιτζάνια τομάτα κονκασέ (κονσέρβα)
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Start cooking

Πλένετε το κατσικάκι και το τοποθετείτε σε φαρδύ σκεύος φούρνου με καπάκι. Το αλατοπιπερώνετε, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, με το μισό βούτυρο και με το κρασί. Σκεπάζετε και τοποθετείτε στον φούρνο. Ψήνετε αρχικά στους 200οC για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 με 40 λεπτά.Ωστόσο, καθαρίζετε το ρύζι και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Το βγάζετε, το σουρώνετε και το ξεπλένετε με κρύο νερό. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος, προσθέτετε το σκόρδο, τη φλούδα του πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και την τομάτα κονκασέ. Αν χρειαστεί προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Το αφήνετε να βράσει ξανά σκεπασμένο στον φούρνο για 20 λεπτά.Ρίχνετε γύρω-γύρω από το αρνί το ρύζι, ανακατεύετε με μια κουτάλα, σκεπάζετε με τις φέτες τομάτας και ακουμπάτε από πάνω μικρούς κύβους από το υπόλοιπο βούτυρο. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 15 λεπτά ακόμα, πάντα με κλειστό το καπάκι. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε πολύ ζεστό.TIP Το φαγητό αυτό είναι παραδοσιακό της περιοχής των Σερρών που πολύ συχνά φτιάχνεται και με φέτες από μοσχάρι. Με το κατσικάκι γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και ζουμερό. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια από κεφαλοτύρι στην τελευταία φάση μαζί με τις φέτες τομάτας.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings