Recipe Search ResultsΧοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι
Ab logo
  • Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 κιλό κρέας χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό κρέας χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Βάζετε το κρέας στο τηγάνι μαζί με δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε το χοιρινό μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 30 λεπτά περίπου. Έπειτα ρίχνετε το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

Already in the kitchen