Recipe Search ResultsΆριστα αλά Τρεμεντίνα
Ab logo
  • Άριστα αλά Τρεμεντίνα

Άριστα αλά Τρεμεντίνα

by Βίκυ Σμυρλή
Άριστα αλά Τρεμεντίνα
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1,5 κιλά καρέ χοιρινού
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φετούλες
  • 5 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • φύλλο δάφνης  ή κορφούλα δενδρολίβανου και φέτα λεμονιού (για το σερβίρισμα)
  • ψωμί χωριάτικο φρυγανισμένο (συνοδευτικό)
  • έτοιμη σάλτσα πέστο (συνοδευτικό)
  • ξηρό κόκκινο κρασί (συνοδευτικό)
  • 1,5 κιλά καρέ χοιρινού
  • 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φετούλες
  • 5 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • φύλλο δάφνης  ή κορφούλα δενδρολίβανου και φέτα λεμονιού (για το σερβίρισμα)
  • ψωμί χωριάτικο φρυγανισμένο (συνοδευτικό)
  • έτοιμη σάλτσα πέστο (συνοδευτικό)
  • ξηρό κόκκινο κρασί (συνοδευτικό)

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε ψιλοκομμένες βελόνες δενδρολίβανου, φετούλες σκόρδου, αλάτι και πιπέρι. Κάνετε χαρακιές με κοφτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία του κρέατος, τις ανοίγετε και βάζετε μέσα το μίγμα από το μπολ. Αλείφετε το κρέας με το ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνετε. Το δένετε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του με το ψήσιμο. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρέας γύρω- γύρω και το ροδίζετε για να κάνει κρούστα και να συγκρατήσει τους χυμούς του στο ψήσιμο. Το βάζετε στον πάγκο εργασίας και στερεώνετε τα κλαράκια του δενδρολίβανου κάτω από τον σπάγκο. Διπλώνετε το ρολό σε λαδόκολλα. Το βάζετε στο ταψί και ρίχνετε 1 φλιτζάνι κρασί άσπρο και μισό φλιτζάνι νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά στους 160 βαθμούς και ψήνετε το ρολό για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί σε βάθος. Επειδή το χοιρινό πρέπει να ψηθεί καλά για να το ελέγξετε θα το τρυπήσετε στο κέντρο με μια ατσάλινη βέργα από αυτές που χρησιμοποιούμε για τα σουβλάκια και αν δεν βγει καθόλου ροζ υγρό από το σημείο που τρυπήσατε, τότε το κρέας είναι έτοιμο. Κλείνετε τον φούρνο και αφήνετε το κρέας να σταθεί για 10-15 λεπτά για να ισορροπήσουν στο εσωτερικό του οι χυμοί από το ψήσιμο. Ξεδιπλώνετε το κρέας από τη λαδόκολλα. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες. Το σερβίρετε στην πιατέλα και το διακοσμείτε με φύλλα δάφνης ή φρέσκου δενδρολίβανου και φέτες λεμονιού. Συνοδεύετε με μια σάλτσα πέστο, ψωμί χωριάτικο και κόκκινο ξηρό κρασί. Το ρολό τρώγεται ευχάριστα και κρύο.



Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings