Recipe Search ResultsΠίτα με πράσα και κιμά
Ab logo
  • Πίτα με πράσα και κιμά

Πίτα με πράσα και κιμά

by Σιμόνη Καφίρη
Πίτα με πράσα και κιμά
Average
>60'
5/5
High

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 9 παραδοσιακά φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χονδροαλεσμένα (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 9 παραδοσιακά φύλλα κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια χονδροαλεσμένα (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Start cooking

Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα. Ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με το κύμινο. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Ανακατεύετε, αν βάλετε, τα καρύδια. Αλείφετε με ελαιόλαδο το ταψί και απλώνετε 4 φύλλα, αλείφοντας τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Απλώνετε τη γέμιση και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο. Ραντίζετε το τελευταίο φύλλο με νερό, τη χαράζετε σε μερίδες και βάζετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους2000C. Την ψήνετε 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Τη σερβίρετε χλιαρή.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Party
Other
All seasons
Pizza/pie