Recipe Search ResultsΑλμυρά μάφινς
Ab logo
  • Αλμυρά μάφινς

Αλμυρά μάφινς

by Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Αλμυρά μάφινς
Easy
1'- 30'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 2 αβγά
  • 1 πλήρες γιαούρτι
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 3 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κύβους
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αβγά
  • 1 πλήρες γιαούρτι
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 3 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ζαμπόν βραστό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή κύβους
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Χτυπάτε τα αβγά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά (το ζαμπόν είναι αλμυρό) και προσθέτετε το αλεύρι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά με τον αβγογδάρτη. Προσθέτετε το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε ξανά. Λαδώνετε μια φόρμα για μάφινς με 6 υποδοχές και τις γεμίζετε με το μείγμα κατά τα 3/
4. Ψήνετε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά μέχρι δηλαδή να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Breakfast
All seasons
Aperitif