Καπνιστή πέστροφα ογκρατέν με σχοινόπρασο
Μέτρια, 31'- 60'
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξίδι και με τα χέρια μας δουλεύουμε το μίγμα έτσι ώστε να «σπάσουν» οι φακές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά. Τα προσθέτουμε στις «σπασμένες» φακές και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, τα καρύδια, το μαϊντανό, το αλάτι, το σουσάμι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας ώστε να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και πλάθουμε μέτριους κεφτέδες και στην συνέχεια τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί από όλες τις πλευρές. Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα