Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚροκέτες με φακές και καρύδια
Ab logo
  • Κροκέτες με φακές και καρύδια

Κροκέτες με φακές και καρύδια

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Κροκέτες με φακές και καρύδια
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φακές μέτριες καφέ ή πράσινες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 10 ψιλοκομμένα μανιτάρια φρέσκα
  • 2 κουταλιές σούπας καρύδια χονδροκοπανισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φακές μέτριες καφέ ή πράσινες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 10 ψιλοκομμένα μανιτάρια φρέσκα
  • 2 κουταλιές σούπας καρύδια χονδροκοπανισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι χονδρό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε άφθονο νερό για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξίδι και με τα χέρια μας δουλεύουμε το μίγμα έτσι ώστε να «σπάσουν» οι φακές. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά. Τα προσθέτουμε στις «σπασμένες» φακές και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα, τα καρύδια, το μαϊντανό, το αλάτι, το σουσάμι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας ώστε να αναμιχθούν πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και πλάθουμε μέτριους κεφτέδες και στην συνέχεια τους αλευρώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί από όλες τις πλευρές. Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Σνακ
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Σουσάμι  50 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064748
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248