Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC (στον αέρα). Βουτυρώνετε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος. Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 6 λεπτά. Τις κόβετε σε ροδέλες και τις αλατίζετε ελαφρά. Κόβετε το φιλέτο πέστροφας σε μικρότερα κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε με προσοχή και διαρκώς για να μη σβολιάσει.Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε το ⅓ από τις πατάτες στον πάτο του πυρίμαχου σκεύους. Βάζετε από πάνω τα μισά από τα κομμάτια της πέστροφας. Καλύπτετε με το υπόλοιπο ⅓ από τις πατάτες και προσθέτετε τα υπόλοιπα κομμάτια της πέστροφας. Βάζετε και το τελευταίο ⅓ από τις πατάτες και περιχύνετε με την κρέμα. ψήνετε για 30 με 35 λεπτά μέχρι να κάνει όμορφη κρούστα η κρέμα.