Ας μαγειρέψουμε
Κόβετε σε ένα μπολ τις πατάτες σε κομμάτια. Τις πατάτε καλά με ένα πιρούνι να λιώσουν.Προσθέσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το παντζάρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγο κύμινο. Τέλος παίρνετε τη κονσέρβα σολομό τη στραγγίζετε πολύ καλά και τη ρίχνετε στο μίγμα. Ανακατέψετε το μίγμα με τα χέρι σας. Όχι για πολύ, ίσα να σκορπίσει παντού το ψάρι. Έπειτα πλάθετε κεφτεδάκια αφράτα στο μέγεθος περίπου ενός βερίκοκου, τα οποία θα κυλίσετε ελαφρώς μέσα σε λίγο αλεύρι για να πιάσουν κρούστα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδοκαι τα τηγανίζετε καλά από όλες τις πλευρές, να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Τέλος, αν θέλετε μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα ως μεζέ μαζί με μια απλή σάλτσα από δυο κουταλιές της σούπας γιαούρτι,λίγη μουστάρδα και ψιλοκομμένο άνηθο ή ως κύριο φαγητό με συνοδεία μιας πλούσιας πράσινης σαλάτας.