Ας μαγειρέψουμε
Αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα της ντομάτας για να τη χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό των λαχανικών με ζάχαρη και αλάτι και τα τρυπάμε με το μαχαίρι εδώ κι εκεί. Βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό να αχνιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε τη ντομάτα να πάρει μια βράση. Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό μέχρι να φύγει όλο το άμυλο. Το στραγγίζουμε και το προσθέτουμε μαζί με το δυόσμο, το βασιλικό, το μαϊντανό, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι το ρύζι να γίνει διαφανές! Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Περιχύνουμε με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και να μελώσει το ρύζι.Tip: Το μυστικό στα γεμιστά είναι το ρύζι να είναι χυλωμένο και μελωμένο χωρίς να έχει αμυλώδη υφή!ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ: Τα γεμιστά είναι το μεγαλείο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Ένα από τα λίγα πιάτα που είναι τόσο συνυφασμένα με το ελληνικό καλοκαίρι. Του ταιριάζουν πολύ τα Ροζέ κρασιά και μάλιστα μπορούν να είναι γλυκόπιοτα και αρωματικά, μια που τα γεμιστά παίζουν ανάμεσα στο γλυκό και το ξινούτσικο με μαεστρία. Συνοδέψτε τα λοιπόν με ένα Ροζέ του Φεγγαριού Κατωγι η Σειμείο Στίξης ροζέ του Μπουτάρη η Ακακίες του Κυρ-ΓιάννηΑπό τον Νίκο Μαούνη