Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι
Ab logo
  • Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Κατσικάκι κρασάτο στο φούρνο με ρύζι
Μέτρια
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 3 φλιτζάνια ρύζι αμερικάνικου τύπου
  • 1,5 κιλά κατσικίσια σπάλα σπασμένη σε μπουκιές
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1,5 φλιτζάνια τομάτα κονκασέ (κονσέρβα)
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες
  • 3 φλιτζάνια ρύζι αμερικάνικου τύπου
  • 1,5 κιλά κατσικίσια σπάλα σπασμένη σε μπουκιές
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλη τομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1,5 φλιτζάνια τομάτα κονκασέ (κονσέρβα)
  • 1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε το κατσικάκι και το τοποθετείτε σε φαρδύ σκεύος φούρνου με καπάκι. Το αλατοπιπερώνετε, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο, με το μισό βούτυρο και με το κρασί. Σκεπάζετε και τοποθετείτε στον φούρνο. Ψήνετε αρχικά στους 200οC για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 με 40 λεπτά.Ωστόσο, καθαρίζετε το ρύζι και το βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Το βγάζετε, το σουρώνετε και το ξεπλένετε με κρύο νερό. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο, ξεσκεπάζετε το σκεύος, προσθέτετε το σκόρδο, τη φλούδα του πορτοκαλιού, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και την τομάτα κονκασέ. Αν χρειαστεί προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Το αφήνετε να βράσει ξανά σκεπασμένο στον φούρνο για 20 λεπτά.Ρίχνετε γύρω-γύρω από το αρνί το ρύζι, ανακατεύετε με μια κουτάλα, σκεπάζετε με τις φέτες τομάτας και ακουμπάτε από πάνω μικρούς κύβους από το υπόλοιπο βούτυρο. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 15 λεπτά ακόμα, πάντα με κλειστό το καπάκι. Αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε πολύ ζεστό.TIP Το φαγητό αυτό είναι παραδοσιακό της περιοχής των Σερρών που πολύ συχνά φτιάχνεται και με φέτες από μοσχάρι. Με το κατσικάκι γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και ζουμερό. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια από κεφαλοτύρι στην τελευταία φάση μαζί με τις φέτες τομάτας.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 άτομα

ΑΒ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
750 ml

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
600 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ ΡΥΖΙ PARBOILED ΕΛΛΗΝΙΚΟ 500 GR
500 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Τομάτα Περαστή 250 gr
250 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
~180 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Κανέλα Ολόκληρη 13g
13 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

ΑΒ Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
~2 κιλ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

- Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
1000 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Έχεις ήδη στην κουζίνα

Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
ΑΒ Αλάτι Ψιλό Σε Πλαστική Φιάλη 750 gr
750 γρ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
0
69
Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
ΑΒ Πιπέρι Μαύρο Τριμμένο 40g
40 γρ
1
32
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
ΑΒ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
1 λιτ
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
11
50