Ab logo
  • Φάβα με κάπαρη γιαχνί

Φάβα με κάπαρη γιαχνί

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Φάβα με κάπαρη γιαχνί
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φάβα Σαντορίνης
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ώριμη τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 1,5 κουταλιές της σούπας κάπαρη (στο αλάτι ή στο ξίδι)
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φάβα Σαντορίνης
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ώριμη τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 1,5 κουταλιές της σούπας κάπαρη (στο αλάτι ή στο ξίδι)
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό αρετσίνωτο κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζετε την φάβα και την μαγειρεύετε με 4-5 φλιτζάνια νερό, σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου πήξει και γίνει αρκετά παχύρρευστη. Την περνάτε από τον μύλο των λαχανικών ή από το μπλέντερ να γίνει μια εντελώς ομοιογενής παχύρρευστη κρέμα. Ετοιμάζετε τη σάλτσα της κάπαρης ως εξής: σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε την κάπαρη, την οποία έχετε ξεπλύνει καλά σε άφθονο νερό. Τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε την τομάτα, το κρασί, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τη φάβα σε μια πιατέλα. Μ’ ένα κουτάλι δημιουργείτε στο κέντρο μικρά βαθουλώματα. Περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα κάπαρης και σερβίρετε αμέσως.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Συνοδευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Φάβα Κομμένη 500g
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    500 γρ
    264/κιλ
    1
    32
    7142950
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Super Tιμή 1.45€
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063671
  • Κάπαρη  250 gr
    250 γρ
    10/κιλ
    2
    50
    7135124