Ας μαγειρέψουμε
Ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και κομμένες φετούλες, τη μουστάρδα που έχετε διαλύσει στον χυμό λεμονιού και βυθίζετε το κρέας στη μαρινάδα. Το αφήνετε για τουλάχιστον 4-5 ώρες, γυρίζοντάς το τακτικά.Το βγάζετε από τη μαρινάδα, το απλώνετε σε μια επιφάνεια, το αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε την επιφάνεια με φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη. Θρυμματίζετε τα τυριά, τα μοιράζετε πάνω από τα μυρωδικά και τυλίγετε το μπουτάκι σε ρολό. Το δένετε με σπάγκο κουζίνας. Πλένετε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνετε.Τοποθετείτε μια μεγάλη λαδόκολλα μέσα σε ένα βαθύ ταψί. Αραδιάζετε από πάνω τις πατατούλες και πάνω σε αυτές το δεμένο μπουτάκι. Το αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη μαρινάδα. Τυλίγετε τη λαδόκολλα με τέτοιο τρόπο, ώστε το πακέτο με το αρνάκι και τις πατάτες να έχει από πάνω κενό και η λαδόκολλα να είναι καλά κλεισμένη ώστε τα υγρά και οι ατμοί κατά το ψήσιμο να μη φεύγουν. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC και ψήνετε για 20 λεπτά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου. Ξετυλίγετε κατόπιν το «πακέτο» της λαδόκολλας και αφήνετε λίγη ώρα το κρέας να ροδοκοκκινίσει. Οι πατατούλες θα έχουν ψηθεί με τα υγρά τής μαρινάδας και τη νοστιμιά του αρνιού.